Tai Chi effecten in de slaapkamer…


Tai Chi effecten in de slaapkamer…

We vermoeden dat dit artikel met veel interesse zal gelezen worden voor u straks in slaap valt….

Tai Chi kennen we als Chinese bewegingskunst met trage, meditatieve lichaamsbewegingen om o.a. de innerlijke rust en kalmte in jezelf te versterken. Tai Chi komt voort uit Qi Gong, het oude Chinese geneeskundig en gezondheidsbevorderend systeem dat fysieke poses, ademhalingstechnieken en gefocuste intentie integreert.

Naast gezondheid, meditatie en zelfverdediging, kan Tai Chi ook andere aspecten van je dagelijks leven beter helpen invullen : bewegen met respect voor je lichaam, een betere rughouding, meer energie en betere algemene gezondheid, zelfzekerheid en persoonlijkheidsvorming, geduld, karakter en zelfbeheersing, rust en vastberadenheid, levenswijsheid,…

Zo ook is de slaapkamer een plaats waar de positieve effecten van Tai Chi beoefening handig kunnen worden meegenomen, en we hebben het niet over het bed ondersteboven halen of een lampje vervangen.

Om te beginnen zal de kwaliteit van je slaap toenemen door een meer onspannen conditie. Volgens studies zouden vandaag 1 op 2 mensen in België lijden aan een van de 84 wetenschappelijk geïdentificeerde slaapproblemen. Wie kan een betere slaap ontkennen als wezenlijke levenskwaliteit ? Tai Chi kan je helpen meer rust te vinden in de slaapkamer.

Lig je toch wakker? Ok, je kan ook verder de effecten meenemen. In je seksleven bijvoorbeeld. Hoe dan? zal je vragen. Het antwoord is redelijk eenvoudig.

1. Energie, flexibiliteit en uithouding

Wie de ervaring heeft gehad, weet op een punt in het leven dat seksuele activiteit om meer gaat dan hoppen, puffen en klaar. Wil je iets meer kwaliteit dan komen er subtielere parameters in het spel.

Van Tai Chi is geweten dat het je rug, spierkracht en coordinatie van onder- en bovenlichaam versterkt. Dit in combinatie met uithouding en soepelheid. En je leert ook je energie kanaliseren en doseren.

Hoe belangrijk is dit dan? Wel, je krijgt na verloop van tijd een verbeterd evenwichtsvermogen waardoor je je lichaamsgewicht makkelijker kan verspreiden over je lichaam. En je kan ontdekken hoe het fysieke te overstijgen naar een meer energetische ervaring zonder het fysieke te verliezen. Je kan je liefdesleven dus bijkruiden met nieuwe technieken en ervaringen, je partner in het spel betrokken houden of verrassen met nieuwe mogelijkheden.

2. Stress-reductie

Wat heeft stress te maken met je seksleven? Heel wat. Van negatieve stress is bekend dat het fungeert als ongewenste begrenzer van je productiviteit en realisaties waardoor je onderpresteert in verschillende aspecten van je leven.

Door Tai Chi te doen, verleg je je focus weg van je hectische levensstijl en beslommeringen. Ontspannen is een basisvereiste. Het synchroon ademen en bewegen in mentale concentratie bevrijden je geest en lichaam van je stresspunten en -belemmeringen. Waardoor je je ook beter kan concentreren nadien op zaken die er toe doen, op elk moment. Zo ook bijvoorbeeld op een intiem moment, voor jezelf en om je partner te behagen.

3. Spanningsverlaging en verhoogde sensitiviteit

Tai Chi verlaagt de spanning in het zenuwstelsel en verhoogt je sensitiviteit. Je vraagt je misschien af waarom dit als laatste punt vermeld wordt. Wel, en blijkbaar zou dit specifiek gericht zijn naar voor de vrouwelijke beoefenaars, precies deze spanning in het zenuwstelsel en het belemmeren van sensitiviteit is een blok op het vrouwelijke orgasme. Wanneer deze laatste sensatie makkelijker wordt bereikt, dus door meer ontspannen te zijn, wordt het geheel van het liefdesspel als beter ervaren door beide partners.


Kortom, Tai Chi heeft vele bijkomende positieve effecten op je gezondheid, zoveel is zeker. Van vele denkt men onterecht dat ze er enkel toe doen op hoge leeftijd. Maar er zijn heel wat voordelen die ook in de fleur van je leven je levenskwaliteit substantieel verhogen, o.a. in de slaapkamer. Je kan er dus alleen maar beter van worden, samen met je partner. Kleine voetnoot nog: dit effect komt niet op één twee drie weken. Oefenen is en blijft de noodzakelijke voorwaarde, ook in Tai Chi. It’s all about art and practice. It’s all about life…

Een ander gelijkaardig artikel vonden we rond dit thema:

http://www.meetmindful.com/hidden-benefits-of-tai-chi-in-the-bedroom/

+ There are no comments

Add yours